Vesti

Iz EU i dalje tvrde da Telekom Srbije nema licencu na Kosovu

Na konferenciji za novinare u Prištini danas je ponovo bilo polemike između novinara koji izveštavaju za srpske medije i predstavnice EU na Kosovu o isključenju predajnika mobilne telefonije Telekoma Srbije na Kosovu i Metohiji. Portparol EU Metilde Heneke je ponovila da su predajnici isključeni jer je doneta sudska odluka da „Telekom Srbije“ nema licencu. “Telekom Srbija ni Mobtel nikada nisu podneli zahtev za licencu. Jedini politički kontekst koji se može videti je da smo Regulatornu upravu Kosova za telekomunikacije zamolili da ne isključuju predajnike u srpskim sredinama iako za to postoje osnove u Zakonu o telekomunikacijama. Želim da kažem, nelegalan postupak ne postaje legalan ako veći broj ljudi nešto radi ili koristi”, kaže Heneke. Regulatorna uprava Kosova za telekomunikacije je tokom proteklog meseca bez ikakve najave isključila četiri predajnika mobilne telefonije samo u Prištini, a signal već mesec dana nemaju ni građani u Pomoravskom i Metohijskom kraju.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018