Vesti

DSS, NS i JS posetila severni deo Kosova

Kandidati Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Jedinstvene Srbije za buduće poslanike boravili su danas u okviru predizborne kampanje na severu Kosova. Oni su obišli više mesta u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Leposaviću, razgovarali sa građanima o svakodnevnim problemima i izrazili žaljenje što je situacija na Kosovu neposredno pred njihov dolazak pogoršana. Kaže potpredsednik DSS-a i minister nauke i zaštite životne sredine Aleksandar Popović. “Događaj vezan za rušenje železničkog mosta koji povezuje severni i centralni deo Kosova i Metohije, sasvim jasno pokazuje da nakon sedam godina međunarodna zajednica UNMIK I KFOR nisu bili u stanju da obezbede minimalnu bezbednost za ljude koji žive na Kosovu i Metohiji, pre svega za Srbe. Ministar Radulović je rekao da zaštita srpskih crkava i manastira podrazumeva povratak raseljenih i ostanak onih koji tu žive. “Naravno onoliko koliko bude rastao standard i koliko privredne aktivnosti budu intezivnije, da bi se prikupilo više novca biće ulagano na Kosovo i Metohiju, kao dosad i više nego dosad”. Kazao je Radulović. Predstavnici ove koalicije poručili su građanima da ukoliko pobede na parlamentarnim izborima sačuvaće Kosovo i Metohiju kao satavni deo Republike Srbije.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018