Vesti

DSS, NS i JS posetila severni deo Kosova

Kandidati Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Jedinstvene Srbije za buduće poslanike boravili su danas u okviru predizborne kampanje na severu Kosova. Oni su obišli više mesta u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Leposaviću, razgovarali sa građanima o svakodnevnim problemima i izrazili žaljenje što je situacija na Kosovu neposredno pred njihov dolazak pogoršana. Kaže potpredsednik DSS-a i minister nauke i zaštite životne sredine Aleksandar Popović. “Događaj vezan za rušenje železničkog mosta koji povezuje severni i centralni deo Kosova i Metohije, sasvim jasno pokazuje da nakon sedam godina međunarodna zajednica UNMIK I KFOR nisu bili u stanju da obezbede minimalnu bezbednost za ljude koji žive na Kosovu i Metohiji, pre svega za Srbe. Ministar Radulović je rekao da zaštita srpskih crkava i manastira podrazumeva povratak raseljenih i ostanak onih koji tu žive. “Naravno onoliko koliko bude rastao standard i koliko privredne aktivnosti budu intezivnije, da bi se prikupilo više novca biće ulagano na Kosovo i Metohiju, kao dosad i više nego dosad”. Kazao je Radulović. Predstavnici ove koalicije poručili su građanima da ukoliko pobede na parlamentarnim izborima sačuvaće Kosovo i Metohiju kao satavni deo Republike Srbije.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017