Vesti

Eksplozija na železničkoj pruzi u Mijaliću kod Vučitrna

U selu Mijalić kod Vučitrna dogodila se eksplozija, potvrdio je za KIM radio portparol KPS policije Veton Eljšani. "Danas oko 17 sati na železničkoj pruzi Đeneral Janković - Lešak došlo je do eksplozije usled čega su oštećene šine, " kazao je Eljšani. Portparol KPS-a je dodao da u ovom incidentu nije bilo povređenih i da je istraga o ovom slučaju u toku. Eksplozija se dogodila samo nekoliko minuta pre nego što je tom deonicom trebalo da prođe voz. Voz u kome se nalazilo nekoliko desetina Srba zaustavljen je posle eksplozije u Vučitrnu, odakle su se putnici do Prilužja i Plemetine odvezli autobusima. Srbi koji su živelu u ovom selu proterani su, tako da je Mijalić od 1999. godine albansko selo.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018