Vesti

Dž. Džatras: Trudimo se da Kosovo ostane u sastavu Srbije

Na konferenciji pod nazivom “Dokle se stiglo sa lobiranjem u Americi” koja je danas održana u Gračanici istaknuto je da kakav god bio status Kosova i Metohije, rešenje mora biti iznađeno u okvirima države Srbije. Skupu, koji je organizovalo Srpsko nacionalno veće prisustvovali su predstavnici Američkog saveta za Kosovo i članovi lobi agencije Venabl’. Konferencija ima za cilj da javnosti pokaže pravo stanje na Kosovu i Metohiji i da ukaže na grubo kršenje ljudskih prava, kazao je episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Artemije. “Možemo da kažemo da sve ovo što radimo sa prijateljima iz Amerike i drugih zemalja je jedno veliko ohrabrenje za nas koji se trudimo da sačuvamo Kosovo u granicama Srbije i da sačuvamo Srbe na Kosovu”. Direktor Američkog saveta za Kosovo i član agencije “Venabl” Džejms Džatras kaže da Kosovo može očuvati u sastavu Srbije ukoliko Srbija ostane dosledna odbijanju odvajanja Kosova iz sastava Srbije i da Rusija ostane dosledna u svom odbijanju da prihvati bilo kakvo rešenje koje nema saglasnost Srbije. ” Ne zaboravite, zapadne sile su odavno očekivale da će Srbija da legne na rudu i da će Rusija prihvatiti takav ishod. Srbija treba da bude smirena i da ostane odlučna, a pobornici nezavisnosti su ti koji postaju nervozni, jer odluka se odlaže, dolazi proleće, pretnja albanskim nasiljem je stalno prisutna i onda će oni biti ti koji će biti na mukama. Mi ćemo nastaviti rad, ali od Srbije očekujemo da nastavi da podržava rad Američkog saveta za Kosovo, Srpskog nacionalnog veća i vladike Artemija”. Član savetodavnog odbora Američkog saveta za Kosovo Džejms Biset podsetio je da se na Kosovu I Metohiji ne spovodi Rezolucija 1244 I do sada nisu ispunjeni standardi, tako da, kako Biset kaze Albanci ne zasluzuju nezavisnost. “Postoji samo jedan nacin da Kosovo postane nezavisno, a to je da Srbija pristine na to, bilo koji drugi nacin, nametnuto resenje Kontakt grupe ili jednostrano proglasenje nezavisnosti od strane Agima Cekua bilo bi nelegalno”. Agencija „Venabl“ koju je angažovalo Srpsko Nacionalno Veće radi već više od godinu dana na lobiranju u Americi za podršku opstanka Srba na prostoru Kosova i Metohije i zaštiti legitimnih interesa države Srbije.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017