Vesti

M. Dodik: Narod Republike Srpske zainteresovan za konačni status Kosova

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik učestvuje na 8. regionalnom okruglom stolu visokih zvaničnika Balkana o međuetničkim odnosima koji se održava u Budimpešti. Cilj tog skupa je nastavak diskusije o međuetničkim odnosima u jugoistočnoj Evropi, sa posebnim osvrtom na predstojeću odluku o konačnom statusu Kosova i Metohije. U izjavi za naš program i radio Republike Srpske Dodik je kazao da je stanovništvo republike Srpske jako zainteresovano za konačni status Kosova i Metohije. “U svakom slučaju pitanje Kosova se mora rešavati u okviru međunarodnog prava. Na skupu sam izneo stav da niko u Republici Srpskoj nema tajne planove za bilo kakvo rešavanje statusa Kosova, nego naprosto da se mora uvažiti činjenica da ljude u Republici Srpskoj to pitanje interesuje i da očekuju da vide na koji će se način i kojim kriterijumima rukovoditi međunarodna zajednica, ” kazao je Dodik. Na skupu učestvuje i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Vlade Srbije Zoran Lončar, kao i istaknuti politički lideri iz zemalja jugoistočne Evrope, SAD, kao i visoki predstavnici Evropske unije i Saveta Evrope.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018