Vesti

KPS maltretirao građane

U mestu Firaja kod Štrpca 27. novembra specijalna jedinica KPS-a, zaustavila je Nenada Kapetanovića i Ristić Miodraga iz Gušterice i fizički ih maltretirala, a potom i odvela u Uroševac gde su ih zadržali oko 2 sata, potvrdio je KIM radiju jedan od maltretiranih Nenad Kapetanović. “Pogledali su nam dokumenta i pretresli auto, zatim su nam rekli da izađemo iz auta, prvo je izašao moj drug pa ja. To maltretiranje je trajalo oko dva i po sata, posle su nas odveli u pritvor i pustili nas negde oko 11. Prvo su nas dobro prebili, a zatim su rekli izvinite. Pitali su nas gde živite. Rekli smo u Gušterici, a oni su rekli ne u Gušterici nego u državi Kosovo, ”navodi Kapetanović. Portparol KPS-a Veton Eljšani kaže da nije upoznat sa ovim slučajem, i dodaje da se policija kada se tako nešto desi rukovodi opštim principima policije i istražuje slučaj. “U ovakvim slučajevima mi kao KPS imamo posebnu proceduru. Građani kojima se tako nešto desi dužni su da prijave slučaj najbližoj policijskoj stanici. Zatim mi to istražujemo. Protiv policajaca koji počine takvo delo pokreće se disciplinski postupak, ” rekao je Eljšani. Kapetanović kaže da je pokušao da slučaj prijavi policijskoj stanici u Lipljanu, ali da je tamo naišao na bojkot i da je upućen da se žali policijskoj stanici u Uroševcu. “Ja sam bio u Lipljanu i nije hteo niko da me primi. Izašli su samo napolje i rekli da ne mogu ovde da se žalim, već u Uroševcu. A danas me je posetila policija iz Lipljana i uzela mi je izjavu, “ navodi Kapetanović. Međutim u policijskoj stanici u Lipljanu tvrde da takav slučaj nije prijavljivan. A prema rečima portparola KPS-a Vetona Eljšanija istraga o ovom slučaju će biti pokrenuta već sutra.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017