Vesti

Proslava 125. godišnjice UNS-a počela u Kovilju

Udruženje novinara Srbije 22. decembra proslaviće 125 godina od svog osnivanja. Obeležavanje 125-e godišnjice počelo je danas u školi “Laza kostić” u Kovilju, rodnom mestu Laze Kostića, prvog predsednika udruženja novinara Srbije, saopštio je KIM radiju predsednik ovog udruženja Nino Brajović. “Udruženje novinara Srbije ove godine obeležava 125 godina od svog osnivanja. Udruženje je osnovano 9. decembra 1881. po novom kalendaru to je 21. decembar. Glavna proslava biće 22. decembra, ” kazao je Brajaović. Prema njegovim rečima mnogo je razloga zbog kojih se treba sećati Laze Kostića. “Imali smo mnogo razloga da se podsetimo na našeg prvog predsednika, inače novinara u to vreme, poligote, pesnika i knjizevnika i to je bio dobar povod da se u školi koja nosi naziv Laze Kostića održi jedna priredba, u kojoj smo govorili o evropskom putu Laze Kostića, ” rekao je Brajović. Brajović je dodao da je Laza Kostić i danas potreban i Srbiji i srpskom novinarstvu jednako danas kao i pre 125 godina.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018