Browsing: Vesti

Na centralnom Kosovu danas oblačno i osetno hladnije vreme. Popodne i uveče se predviđaju loklani pljuskovi.

Policijski inspektorat Kosova potvrdio je za KoSSev da je započeo preliminarnu istragu u vezi sa jučerašnjom prijavom o navodnom prebijanju Srbina u selu Bube od strane pripadnika Specijalnih jedinica Kosovske policije.

Prebijanje Vladana Stevanovića iz sela Bube u opštini Zubin Potok od strane pripadnika Specijalne jednice Kosovske policije još jedan je slučaj koji podstiče strah među građanima, za rezultat ima iseljavanje stanovištva, te podstiče mržnju i netrpeljivost, smatra Milija Biševac iz Srpskog narodnog pokreta i stanovnik ove lokalne samouprave.

Stanovnici zgrada u Lapljem Selu imaju dugogodišnji problem sa vodosnabdevanjem iz Regionalnog vodovoda, pa su zbog toga iskopali privatne bunare. Međutim, tu njihov problem nije rešen, jer su u međuvremenu počeli da im stižu računi za stari dug. Ti, računi su, kako kažu, previsoki.

Deset dana od početka popisa stanovništva na Kosovu beleži se slab odziv srpskog stanovništva, posebno na severu. Srpska lista je pozvala na bojkot, ali i građani i predstavnici civilnog društva navode više razloga zbog kojih među Srbima nema pozitivnih stavova o ovom procesu uprokos najavama o novčanim kaznama do 2.000 evra, manje novca u budžetu opština i uskraćivanju drugih donacija.