Vesti

G. Bogdanović: Nezavisnošću Kosova ruši se zemlja sa najvećim multietničkim bogatstvom u regionu

Ministar inostranih poslova Makedonije Antonio Milošovski sastao se danas u Prištini sa članovima srpske liste za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanovićem i Ranđelom Nojkićem. Goran Bogdanović koji je član srpskog pregovaračkog tima objasnio je Milošovskom da kosovski Srbi i Srbija nikako neće prihvatiti nezavisnost Kosova i Metohije. “Objasnili smo da takvo rešenje može dugotrajno da seje seme nepravde, frustracije i nestabilnosti. Jer, nezavisnošću Kosova ruši se zemlja sa najvećim multietničkim bogatstvom u regionu i kažnjava njena demokratska i proevropska politika za koju se zalaže rukovodstvo u Beogradu. Takođe smo ukazali na opasnost nezavisnosti Kosova koja može da se vrati kao domino efekat i ostalim zemljama u regionu koje imaju iste ili slične probleme. Tu se, naravno, misli i na Makedoniju koja ima slične probleme koje ima Srbija sa Albancima na Kosovu”, kazao je Bogdanović. Bogdanović je kazao da se ministar Makedonije nije jasno izjasnio po pitanju rešenja budućeg statusa Kosova.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017