Vesti

Izvršno veće Vojvodine dalo 6 miliona dinara za izgradnju obdaništa u Štrpcu

Juče je u Novom Sadu potpisan sporazum o izgradnji obdaništa između pokrajinskog sekretara za demografiju, porodicu i društvenu brigu o deci, Novke Mojić i predsednika opštine Štrpce Stanka Jakovljevića. Jakovljević za KIM radio kaže da je Izvršno veće Vojvodine do sada odobrilo šest miliona dinara za izgradnju vrtića. „Od Izvršnog veća Vojvodine do sada smo dobili šest miliona dinara, a nadam se da ćemo dobiti još milion ipo. Time ćemo objekat dečjeg obdaništa staviti pod krov, a onda ostaje da se urade unutrašnji radovi. Učinićemo sve da obdanište počne svoj rad u aprilu sledeće godine“, rekao je predsednik opštine Štrpce, Stanko Jakovljević. Ova donacija će omogući gradnju objekta za oko 80 mališana iz svih sela u opštini Štrpce. Jakovljević kaže da se kasnije planira izgradnja jednog isturenog odeljenja u Sevcu. U oktobru su predsednici Izvršnog veća Vojvodine i Narodne kancelarije predsednika Tadića, Bojan Pajtić i Dragan Đilas, položili kamen temeljac za izgradnju ovog objekta. Tada je rečeno da će obdanište biti sagrađeno do kraja godine, međutim, radovi su produženi do aprila 2007. godine. Potpredsednik Narodne kancelarije za Kosovo i Metohiju, Miloš Radovanović kaže da su radovi odloženi zbog predstojeće zime jer se bliži kraj građevinske sezone, a radi se na jako velikom i obimnom objektu. „U toku zime će se raditi enterijer prostorija, a očekuje se da vrtić počne sa radom u aprilu sledeće godine“.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017