Vesti

UNMIK priprema prenos svojih nadležnosti

Portparol UNMIK-a Niradž Sing kazao je danas na konferenciji za novinare u Prištini da je UNMIK administracija u fazi planiranja prenosa nadležnosti i da odbrojava svoje dane na Kosovu i Metohiji. Niradž Sing je rekao da UNMIK administracija priprema svoj odlazak sa prostora Kosova, a svoje nadležnosti po objavljivanju konačnog rešenja statusa preneće na institucije koje budu formirane nakon rešenja konačnog statusa. ”U ovom trenutku niko ne može da nam definitivno kaže kako će Kosovo izgledati nakon proglašenja statusa Kosova. To je nešto što tek treba da bude odlučeno. Ono što mi radimo je dalja tranzicija odgovornosti UNMIK-a na institucije koje će se formirati nakon odluke o statusu, a to će možda biti kosovske institucije, a možda i međunarodne. Ta pitanja se razmatraju”, kazao je Sing. Jedinice KFOR-a ostaju na Kosovu i Metohiji u istom broju, još najmanje šest meseci nakon rešavanja statusa, detalji će biti razmatrani na samitu NATO-a koji će biti održan krajem ovog meseca, kazao je komandant KFOR-a Rajner Senger.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017