Vesti

Eksplodirala bomba u Osnovnoj Školi u Velikom Ropotovu

U Osnovnoj Školi “Trajko Perić”u odeljenju petog razreda, u Velikom Ropotovu, kod Kosovske Kamenice, jutros nešto pre 8 sati eksplodirala je bomba koja je bila podmetnuta u peći u učionici, potvrdio je KIM radiju portparol KPS-a za region Prištine Veton Eljšani. ”Policija je obaveštena da je u Osnovnoj Školi u selu Veliko Ropotovo došlo do jedne eksplozije. Od eksplozije je totalno uništena peć za ogrev, zid i druge stvari u učionici. Patrolne jedinice su odmah reagovale i izašle da obezbede mesto događanja, ”rekao je Eljsani. “Nastava u ovoj školi počinje u 7 i 30, dok su pomoćni radnici ove škole počeli radno vreme od 6 i 30, radi zagrevanja učionica oni su naložili vatru. Pre nego što je došlo do eksplozije, pukom slučajnošću učenici su izvedeni iz ucionice i spojeni su sa učenicima iz druge klase, ”kazao je Eljšani. Eljšani je rekao da su istražne regionalne jedinice i kriminalni tehničari odmah izašli na mesto događaja I utvrdili da eksplozivna naprava može biti ručna bomba. U ovom incidentu niko nije povređen a istraga je u toku.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017