Vesti

B. Petrović: Američka kancelarija će pomoći srpsku zajednicu prema svojim mogućnostima

Predsednik Samostalno liberalne stranke Boban Petrović razgovarao je danas sa šeficom američke kancelarije u Prištini Tinom Kajdanov o problemima srpske zajednice u Pokrajini, a između ostalog i o isključenjima električne energije u srpskim sredinama. “ Imam jedan blag optimizam kada je u pitanju Američka kancelarija u Prištini. Šefica Tina Kajdanov je izrazila spremnost da kancelarija shodno njihovim mogućnostima pomogne srpskoj zajednici na Kosovu i tražili su u nama partnera da im pomognemo u tom delu kako bi se oni na terenu upoznali sa pravim problemima srpske zajednice. Šefica Američke kancelarije je izrazila želju da u najskorije vreme pre svega poseti centralno Kosovo kako bi na terenu razgovarala pre svega sa žiteljima srpske zajednice o njihovim problemima”. Petrović smatra da rigorozne restikcije struje mogu uticati na iseljavanje srpskog stanovnišvta iz Pokrajine i traži da se hitno reši ovaj problem. “ Malo mi je nejasno što Vlada Kosova ili rukovodstvo KEK-a ne dozvoljavaju Vladi Srbije da pošalje taj dodatak elekrične energije za srpsku zajednicu. Svakako, je to veliki problem za srpsku zajednicu koji može uticati na iseljavanje jednog broja ljudi prevashodno iz onog normalnog, egzistencijalnog i svakodnevnog života”.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017