Vesti

K. Vitina: Rešen problem poljoprivrednih proizvođača

Poljoprivrednici iz Mogile, Vrbovca i Klokota kod Vitine i ove godine su od Koordinacionog centra dobili obećanje da će krompir i kupus koji budu proizveli, Koordinacioni centar otkupiti. Poljoprivrednici iz ova 3 sela su, međutim, proizveli duplo veću količinu krompira u odnosu na prošlu godinu, tako da je tu ispao problem oko otkupa celokupne proizvodnje. Potpredsednik Koordinacionog centra Nenad Kojić u izjavi za KIM radio navodi da je problem ispao zbog toga što Koordinacioni centar nije imao dovoljno sredstava za otkup tolike robe, ali ipak navodi da je problem uspešno rešen. “Koordinacioni centar će otkupiti količine kupusa i krompira u količinama kao i prošle godine, jer nema više para u budžetu. Ostatak tj. 50% proizvodnje dogovoreno je da otkupi Vojska Srbije”, kazao je Kojić. Poljoprivredni proizvođač iz Mogile Balošević Srđan potvrđuje da je rešen problem, kao i da su poljoprivredni proizvođači zadovoljni cenom otkupa. Međutim, potpredsednika Koordinacionog centra Nenada Kojića optužuje za pogrešno plasiranu priču, zbog koje je kako kaže problem i nastao. “Zahvaljujući ljudima dobre volje problem je rešen. Što se tiče Nenada Kojića, mislim da je on gledao samo svoj interes i mogu da kažem da on ne zna kako se proizvodi krompir. On je plasirao priču Koordinacionom centru da na 1 hektar može da se proizvede samo 10 tona, a da smo ostalo mi kupili od Albanaca, što naravno nije tačno. Pored svih problema koje imamo on nam je i to nametnuo”, rekao je Balošević. Ova sela vitinske opštine već dugi niz godina poznata su po uspešnoj poljoprivrednoj proizvodnji.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017