Vesti

N. Sing -Konačno odbrojavanje UNMIK-a

UNMIK je danas u Prištini saopštio da se ozbiljno radi na pripremi transfera nadležnosti sa UNMIK-a na lokalne kosovske institucije. „Na tome aktivno radi strateška grupa za tranziciju koja je osnovana 10-og novembra i njen cilj je da ubrza i omogući lakši transfer nadležnosti sa UNMIK-a na lokalne kosovske institucije“, rekao je u Prištini na redovnoj pres konferenciji portparol UNMIK-a Niradž Sing. Sing je rekao da je na osnovu Rezolucije 1244 i bez prejudiciranja konačnog statusa Kosova planirani rad je u toku kako bi se pripremila dugo očekivana tranzicija. Odgovorno planiranje za tranziciju, po rečima Singa, biće sada pojačano kroz seriju radnih grupa koje će biti osnovane a koje uključuju imovinu, privredu isl. UNMIK će radnoj grupi predočiti detaljne analize o odgovornostima i aktivnostima u svakoj oblasti. Sing je novinare obavestio da počinje serija obaveštenja o radu UNMIK-a u proteklih sedam godina koja će biti objavljivana svake nedelje. Prvo saopštenje biće objavljeno pod naslovom “Konačno odbrojavanje UNMIK-a”.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017