Vesti

N. Kojić: Isključenja mobilne telefonije Telekoma Srbije dodatni pritisak na Srbe

Regulatorna uprava Kosova za telekomunikacije isključila je danas predajnike za mobilnu telefoniju i u Kosovsjkom pomoravlju. Komentarišući isključenje predajnika mobilne telefonije Telekoma Srbije u Kosovskom pomoravlju i u Prištini potpredsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nenad Kojić kaže da to predstavla dodatni pritisak na preostalo srpsko stanovništvo, a da glasine koje se po svemu sudeći svesno plasiraju dodatno povećavaju nesigurnost ljudi. „Plašimo se i jedne i druge činjenice, ne znam šta je istina. Potekla je priča da će se ponoviti nasilje kao 17. marta i da će to biti 28. novembra na dan zastave Albanije. Plašimo se da ovo nije neka predigra, da nam isključe sve moguće veze. Mreže mobilne telefonije 063 i 064 ne radi jer je isključen repetitor na Zelenom vrhu, svi kablovi su posečeni i čitavo Pomoravlje je bez signala. Kojić kaže da je primetio da je pojačano prisustvo snaga KFOR-a i UNMIK-a policije i da ima više punktova. U prethodna dva dana uklonjene su antene u Prištini i Gnjilanu, a prema najavama Regulatorne uprave Kosova za telekomunikacije sutra će biti isključeni predajnici u prizrenskom regionu, a do kraja nedelje i u Đakovici i Peći.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017