Vesti

U Letnici ranjen Srbin. Sa povredama glave prebačen u vranjsku bolnicu

U selu Letnica kod Kosovske Vitine u Kosovskom Pomoravlju jutros oko 7 sati i 20 minuta nepoznate osobe su iz vatrenog oružja ranile kosovskog Srbina Milorada Šopića starog 53 godine, saznao je KIM radio. Šopić je sa povredama glave prebačen u ambulantu u Vrbovcu odakle je, po rečima doktorke Jelice Krčmarević, u svesnom stanju transportovan u vranjsku bolnicu. Povređeni Šopić je medicinski zbrinut. Po rečima lekara on ima nekoliko gelera po telu i u glavi ali nije životno ugrožen. Šopić je KIM radiju izjavio da je čuo tri pucnja iz lovačke puške od kojih ga je pogodio jedan dok je u svom dvorištu pripremao hranu za stoku. On kaže da u Letnici živi dosta pridošlica Albanaca iz Makedonije ali da u njegov restoran navraćaju samo Hrvati i Srbi. Ipak on nije mogao da kaže da li sumnja ko su napadači jer nikada ni sakim nije imao problema Portparol KPS-a Veton Eljšani potvrdio je KIm radiju da se napad dogodio. „Policija je izašla na mesto napada i istraga i potraga za napadačem je u toku“ rekao je Eljšani. Šopić je raseljeno lice iz Vitine i od 2000 godine kada mu je u Vitini spaljena porodična kuća sa suprugom Hrvaticom živi kod tasta u Letnici. U selu Letnica živi preko 50 Hrvata i samo jedna tročlana srpska porodica.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017