Vesti

S. Kurtis:Neće biti evakuacije sve je pod kontrolom

Komesar UNMIK policije Stefan Kurtis rekao je u Prištini da veruje u privremene institucije Kosova da su one opredeljene dijalogu a ne uličnim nasiljem. Ne isključujući mogućnost izbijanja nemira u procesu rešavanja ili odlaganja statusa Kosova Kurtis je na konferenciji za novinare poručio da će UNMIK u tesnoj saradnji sa KFOR-om sprečiti novo nasilje. „Mi smo pripremljeni za takve probleme u saradnji sa sa KFOR-om i sa drugim organizacijama, mi vršimo pripreme, imamo razgovore na visokom nivou sa premijerom i ostalima da bi smo obezbedili da predupredimo takve stvari“, rekao je Kurtis. On nije mogao da potvrdi da će biti poslednji komesar UNMIK policije ali je najavio da će sledeće godine biti imenovan policijski komesar KPS-a. Komesar je rekao da nakon definisanja statusa Kosova u pokrajini neće nastati vakum prostor koji bi pomogao razvoj kriminala. „Uveravam vas da neće biti nikakve evakuacije, neće biti nikakvog vakuma koji će omogućiti razvoj kriminala, i sada i kada UN napusti Kosovo, neće biti nikakvog rizika niti problema, mi ćemo biti integrisani i imaćemo jedan organizovan pristup“, naglasio je on. Policijski komesar UNMIK-a izrazio je nezadovoljstvo brojem rešenih slučajeva od juna maseca kada je na tu dužnost zamenio Kai Vitrupa.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017