Vesti

U Prištini demontirane četiri antene Telekoma Srbije

Regulatorna uprava Kosova za telekomunikacije demontirala je četiri antene preduzeća Telekom Srbija u naselju Veternik u Prištini, potvrdio je KIM radiju direktor izvršne jedinice Telekoma Srbije za Kosovo i Metohiju Ilija Ivanović. On je kazao da su isključenja izvršena bez ikakvih najava i upozorenja. “Oni nemaju nikakvog pravnog osnova za to. Mi na teritoriji Kosova radimo sasvim legalno jer po Rezoluciji 1244 Telekom Srbija ima licencu za teritoriju cele Srbije, a Kosovo je u sastavu Srbije”, kazao je Ivanović. Preduzeće Telekom Srbija saopštilo je da su linkovi Mobilne telefonije Srbije za teritoriju Prištine skinuti u prisustvu 20 policajaca i 10 inspektora.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017