Vesti

Na Kosovu i Metohiji problemi sa strujom

Sa prvim hladnim danima rigoroznija su i isključenja električne energije na Kosovu i Metohiji gde je i inače situacija sa snadbevanjem električnom energijom veoma loša. Najgora situacija je u Kosovskom pomoravlju gde ljudi u Vitini, Ranilugu, Ropotovu i drugim okolniom selima uopšte ne znaju po kom principu se struja isključuje i kad će biti uključena. Snadbevenost električnom energijom nije ništa bolja i u Štrpcu, Gračanici, Lipljanu i okolnim mestima. Portparol KEK-a Donjika Kadaj kaže da se isključenja vrše po principu A, B, C po kome redovne platiše imaju struju 24 časa dnevno i oni su u grupi A, potrošači u grupi B 4 sata su sa i 2 sata bez struje, a u grupi C su neredovne platiše za koje je snadbevanje strujom regulisano po principu viška. Kadaj je kazala da za KEK postoje samo redovne i neredovne platiše i da su restrikcije struje iste kako za Srbe, tako i za Albance i ostale zajednice. Problema sa strujom u pokrajini je mnogo, pa je tako vlasnik jedne kuće u opštini Lipljan pokušao i da dalekovod provuče kroz kuću, a u KEK-u kao glavni problem navode neregulisane i divlje priključke.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017