Vesti

Blokadom zaustavljen autobus Srba kod S. Reke, u Prištini nova oštećenja

Zadušnice su za većinu raseljenih sa Kosova, kao i građane koji žive južno od Kosovske Mitrovice jedina prilika da obiđu grobove svojih bližnjih. Srbi iz Starog Gracka to ni danas nisu mogli da urade, jer groblje još uvek nije očišćeno od mina. I meštani sela Leštana kod Suve Reke nisu uspeli da prvi put posle sedam i po godina posete mesno groblje, jer im je nekoliko desetina Albanaca, vozilima i balvanima zaprečilo put i zaustavilo autobus. Na prištinskom groblju demoliran je obnovljeni objekat za prodaju sveća, a građani su primetili i nova skrnavljenja grobova. Nekima je danas bilo teško da pronađu humke svojih bližnjih jer su zarasli u korov i porušeni su. Na Zadušnice je uz pomoć Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju došlo oko 1000 raseljenih lica koji su uz obezbeđenje KFOR-a i KPS policije obišli i manastire Gračanicu, Visoke Dečane i Pećku Patrijaršiju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017