Vesti

„Kastriot“ iz Uroševca sutra dočekuje rukometaše iz Banjaluke

U Uroševcu će sutra u 20 časova biti odigrana prva utakmica trećeg kola Čelandž kupa između rukometnih klubova Borca iz Banjaluke i Kastriota iz Uroševca. Kako je KIM radiju potvrdio sportski novinar Radija Republike Srpske Dragan Pajić rukometni klub Borac, bivši evropski šampion i pobednik kupa EHF, bio je sedam puta prvak bivše Jugoslavije i 12 puta pobednik kupa. Ekipa Kastriot iz Uroševca, koja je ranije nosila ime Borac, bila je jednom pobednik kupa u bivšoj Jugoslaviji, rekao je Pajić. Po rečima Pajića ovo nije prvi put da se ove dve ekipe sastaju. „Te ekipe su se i ranije susretale u šampionatu u bivšoj Jugoslaviji i odigrale su osam utakmica. Organizator ovog susreta je rukometni savez Kosova koji je pre dve godine primljen u pridruženo članstvo Evropske rukometne federacije. Revanš utakmice biće odigrana 11. novembra u Banjaluci.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017