Vesti

Srbi iz Starog Gracka ne izlaze na zadušnice

Srbi iz Starog Gracka odlučili su da sutra ne izlaze na zadušnice jer groblje još uvek nije očišćeno od mina, potvrdio je za KIM radio predstavnik sela Zoran ?irkvić. “Ne ide se sutra na groblje zato što je groblje minirano još 08. juna ove godine i to je razlog što ljudi ne smeju da idu na groblje”. Nakon što je pronađena mina pred letnje zadušnice u UNMIK-u su obećali da će groblje očistiti od mina, ali ni do danas to nije učinjeno, kaže ?irković. “Mi smo i dalje u kontaktu sa UNMIK-om. Ima obećanja, ali vrlo sporo se realizuju ta obećanja. Ja sa njima imam satanak 7. novembra i tada ćemo se dogovoriti šta ćemo dalje. ?irković je podsetio da su nepoznati počinioci 15 avgusta na mesnom groblju u Starom Gracku uništili 16 spomenika i kapelu.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017