Vesti

EPS poklonio Domu zdravlja u Prilužju agregat

I onako teška energetska situacija na Kosovu i Metohiji pogoršala se zbog niske temperature i snežnih padavina, tako da su povećane restrikcije u celoj pokrajini. Predstavnici Elektro Privrede Srbije danas u Domu zdravlja u Prilužju kod Obilića poklonili agregat snage 30 kilovata. Dragan Radaković Direktor površinskih kopova EPS-a, dela obilićkih elektrana koji je 1999. godine izmešten sa Kosova rekao je da današnji poklon zadovoljava osnovne potrebe ovdašnjeg Doma zdravlja ali da to nije dovoljno i da treba učiniti mnogo više kako bi se normalizovala ukupna energetska situacija na Kosovu i Metohiji. „Kada bi se vratilo nealbansko stanovništvo, odnosno deo stanovništva koje je radilo na kopovima, garantujemo da bi stabilizovali proizvodnju kako na kopovima tako i u Elektranama i to u najkraćem mogućem roku“, rekao je Radaković. On kaže da bi bilo dovoljno 3 do 6 meseci da bi se ponovo vratili na proizvodnju koja je bila 1998. odnosno 1999. godine. Direktor Doma zdravlja u Prilužju doktor Sreten Dimić kaže da je sterilizacija instrumenata glavni problem pri nestanku struje. „Kada nema struje najveći problem je to što ne možemo da sterilišemo instrumente, ne možemo da uključimo frižidere gde stoje vakcine, insulini“... kaže doktor Dimić. Ovo će zadovoljiti osnovne potrebe Doma zdravlja, a meštani koji žive pored kosovskih elektrana imaju struje samo nekoliko časova dnevno.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017