Vesti

„Radnici“ KEK-a razbili sturjomer sa jedne obnovljene kuće u K. Polju i nasrnuli na vlasnika

Dušan Arsić, raseljeno lice iz Kosova Polja koji trenutno živi u kontejnerskom naselju u Ugljaru imao je pre par dana problema sa navodnim radnicima KEK-a koji su fizički nasrnuli na njega i napravili mu materijalnu štetu na obnovljenoj kući. Inciden se dogodio ponedeljak oko 14 časova dok je Arsić obilazio svoju kuću u Kosovu Polju. “Navodno četvorica radnika KEK-a razbila su mi šrafcigerom strujomer, polomili su mi stakla na kući i dva cilindera. Dakle, kad sam došao u to vreme rekli su mi da su iz KEK-a. Tražio sam im dokumenta, međutim, oni nisu hteli da mi pokažu. Pitao sam da li radnici KEK-a imaju napismeno da ovo rade, oni ni to nisu imali. Jedan je čak nasrnuo na mene i dok smo se gurkali polomio mi je nokat na prstu”, kazao je Arsić. Dušan Arsić je slučaj prijavio kosovskoj policiji i pripadnicima KFOR-a koji su bili na mestu događaja i izvšili uviđaj. “Dok se sve to dešavalo kod mene u kući, naišla je jedna patrola koju sam zaustavio i rekao sam im šta se dešava, ali oni su rekli da nisu na dužnosti, ali su u Ugljaru ipak bile patrole KFOR-a da vide šta se desilo. Ja smatram da meni nema povratka u Kosovo Polje kad se takve stvari dešavaju”, kaže on. Dušan Arsić sa još tri člana svoje porodice trenutno živi u kontejnerskom naselju u Ugljaru, a iz Kosova Polja je proteran 17 marta 2004 godine.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017