Vesti

Nemačka kancelarija finansira nokoliko projekata u Leposaviću

Šef nemačke kancelarije u Prištini sutra će sa gradonačelnikom Leposavića Velimirom Bojevićem otvoriti ulicu “24 Novembar” čiju je izgradnju puta finansirala nemačka vlada. Nemačka smatra da je poboljšanje životnih uslova na Kosovu važan uslov za uspešnu saradnju i želi da takve uslove doprinese ovim angazmanom, navodi se u saopštenju nemačke kancelarije. “Na ovaj način infrastruktura, a pogotovo izgradnja puteva igra veliku i važnu ulogu za razvoj. Zbog toga će Nemačka nastaviti saradnju sa severnim delom Kosova”. Do sada nemačka vlada opštinu Leposavić pomogla 40.000 evra, a najavljeni su novi projekti za koje će se izdvojiti takođe 400.000 evra. Tokom posete Leposaviću Volfart i Bojović će potpisati ugovor za dva nova projekta. Planirano je da nemačka kancelarija finansira izgradnju zabavišta za decu u Sočanici.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017