Vesti

B. Borenović: U RS zainteresovani za Kosovo

Delegacija Vlade Republike Srpske na čelu sa ministrom za porodice, omladinu i sport Branislavom Berenovićem posetila je danas Gračanicu i u manastiru se satala sa episkopom raško-prizrenskim i kosovsko-metohijskim Artemijem. Ministar Berenović je vladiki uručio pokolon, grb Republike Srpske i zahvalio se na dobrom prijemu. Impresioniran sam kulturnim bogatsvom koje mi imamo ovde na Kosovu i Metohiji, a istovremeno i željom ovog naroda koji ovde živi, kazao je minister Berenović. “Mi u Republici Srpskoj sa velikim nadanjima pratimo situaciju na Kosovu i Metohiji i građani RS su izuzetno zainteresovani za sva dešavanja ovde. Ova poseta koja je isključivo sportskog karaktera ima za cilj da u narednom periodu nastavimo saradnju sa našom braćom na Kosovu i Metohiji”. Vladika Artemije je upoznao goste sa teškom situacijom sa kojom se već sedam godina suočava srpski narod sa Kosova i Metohije. Vladika je posebno napomenuo da u svetkim centrima moći sve više postoji mišljenje da se do rešenja za status Kosova mora doći pregovorima i putem kompromisa. “Nametnuto rešenje ne bi donelo mir i stabilnost regiona, a stvaranjem nezavisnog Kosova stvorila bi se jedna nova baza džihada u srcu Evrope“. Delegacija iz Republike Srpske je posle Gračanice obišla i Srbe koji žive u zgradi JU programa u Prištini.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017