Vesti

N. Sing: Ne postoje dokazi da je UNDP ukrao novac za povratak

Portparol UNMIK-a Niradž Sing osvrnuo se danas na pres konferenciji u Prištini na nedeljna dešavanja u Ministarstvu za zajednice i povratak u Prištini kada je služba za reviziju UNMIK-a upala u ovo ministarstvo tragajući za dokazima o proneveri više od milion evra. Tom prilikom uhapšena je jedna osoba - sklužbenik ministarstva. Sing je kao neosnovanu nazvao izjavu ministra Slaviše Petkovića u kojoj on optužuje UNMIK-ov departman za povratak UNDP za proneveru i krađu a da zato ne postoji ni jedan dokaz. “Međunarodni tužilac izdao je nalog da se uradi pretres prostorija tako da je policija sledila upustva suda”, rekao je Sing. U toku je istraga, a po rečima Singa, istraga se vrši i u odeljenju trezora ministrastva za finansije i ekonomiju Vlade Kosova.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017