Vesti

U Kosovskoj Mitrovici referendum uz pojačane mere bezbednosti

Prema rečima predsedika radnog tela za Kosovsku Mitrovicu profesora Ljubice Mandić sva biračka mesta u Kosovskoj Mitrovici otvorena su na vreme i glasanje protiče bez problema. „Radno telo je blagovremeno preduzelo sve radnje da glasanje protekne u najboljem redu tako da jutros nikakvih problema nije bilo“, rekla je Mandić. U Kosovskoj Mitrovici pravo glasa ima 55 425 glasača od toga je jedna četvrtina glasača romske i albanske nacionalnosti. Glasanje za novi Ustav Srbije u severnom delu Kosovske Mitrovice za sada protiče bez problema. Kako KIM radio saznaje duž puta od Sočanice do Kosovske Mitrovice jutros je primećeno desetak novih punktova KFOR-a a na ibarskom mostu u Kosovskoj Mitrovici primećen je transporter belgijskih snaga KFOR-a. Kosovska policijska služba vrši pojačanu kontrolu putnika i vozila na severu Kosova.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018