Vesti

Otvorena biračka mesta u Gračanici

U Osnovnoj Školi “Kralj Milutin” u Gračanici jutros u 7 časova otvoreno je 25 biračkih mesta na kojima će se građani izjašnjavati na referendumu o Ustavu Republike Srbije. Nešto posle 7 časova na biračkom mestu broj 25 glasao je Randjel Nojkić, poslanik Srpske liste za Kosovo i Metohiju. Nojkić je izjavo da očekuje da će Ustav biti potvrđen. “Očekujem da će referendum uspeti, pogotovo na Kosovu i Metohiji, s obzirom da su upućivani pozivi i vrlo jasne poruke Srbima sa Kosova i Metohije da glasaju. Očekujem i odgovornost onih koji su zeštoko pozivali da se izađe na referendum, da odmah 30 oktobra, nakon proglašenja rezultata imaju punu odgovornost, a to znači da ukoliko se Ustav ne bude primenjivao na celoj svojoj teritoriji onako kako govorili, moraće da snose odgovornost za to”, kazao je Nojkić. Pravo glasa na referndumu ima 30. 912 građana centralnog Kosova. Nacelnik Kosovskog okruga Srđan Vasić ocekuje dobar odziv birača. “Ja verujem u svest naših građana da će se pozitivno izjasniti po ovom pitanju”. Vasić smatra da se glasanjem za Ustav samo potvrđuje da je Kosovo i Metohija sastavni deo Republike Srbije.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018