Vesti

Lalović pozvao Srbe sa Kosova da glasaju za Ustav Srbije

Ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Srbije Slobodan Lalović pozvao je danas sve Srbe sa Kosova i Metohije da izađu na predstojeći referendum 28. i 29. oktobra i glasaju za potvrđivanje novog ustava Srbije. Lalović je istakao da očekuje da će odziv na referendumu biti takav da će pokazati da najveći broj građana Srbije stoji iza stava da je Srbija kao država nedeljiva. Ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Srbije Slobodan Lalović obećao danas meštanima metohijskog sela Osojane investicije u iznosu od 250.000 evra kao i otvaranje novih radnih mesta. Lalović je najavio da će u tom povratničkom selu u Metohiji biti stvoreni uslovi za zapošljavanje oko 30 ljudi i da je Vlada Srbije već izdvojila u tu svrhu 200.000 evra.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018