Vesti

N. Popović: Međunarodna zajednica na Kosovu informisana o sprovođenju referenduma

Pripreme za sprovođenje referenduma na Kosovu i Metohiji odvijaju se bez ikakvih problema i prema planu, izjavio je u Kosovskoj Mitrovici šef štaba Koordinacionog centra Srbije za sprovođenje referenduma na Kosovu i Metohiji i potpredsednik Koordinacionog centra Nenad Popović koji se jutros sreo sa predsatvnicima Američke i Ruske kancelarije u Prištini. On je rekao da su predstavnici UNMIK-a, OEBS-a i KFOR-a juče informisani o svim elementima sprovođenja referduma na Kosovu i Metohiji. Komentarisući tešku energetsku situaciju u Pokrajini Popović je rekao da će se sutra u Beogradu odžati sastanak Radnih grupa za energetiku na kome će predsatvnici Srbije još jednom ponuditi plan za normalizaciju situacije. Sastanku će prisustvovati predstavnici Vlade Srbije i privremene Vlade Kosova, a posle sastanka novinarima će se obratiti predsedavajući te radne grupe Džoli Dikson. Radne grupe za rešavanje praktičnih problema na Kosovu formirane su u oktobru 2003. godine, u okviru dijaloga Beograda i Prištine.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018