Vesti

Crveni krst organizuje „trku za srećno detinjstvo“ u Ugljaru

U Srbiji će sutra u svim opštinskim i regionalnim jedinicama Crvenog krsta a u saradnji sa osnovnim školama biti organizovana takozvana „Trka za srećnije detinjstvo- imamo cilj dođi na start“. Na centralnom Kosovu manifestacija će biti održana na sportskom igralištu u Ugljaru. „Kros koji će okupiti oko 350 učenika osnovnih škola i oko 70 učenika predškolskih ustanova opštine Kosovo Polje organizovao je Crveni krst ove opštine u saradnji sa osnovnim školama i predškolskim utanovama“, kazao je KIM radiju Jovica Mitrović sekretar Crvenog krsta Kosova Polja. Po njegovim rečima cilj ove sportske manifestacije je druženje i razvijanje takmičarskog duha. Osim kancelarije Koordinacionog centra u Kosovu Polju sponzora za ovakvu nesvakidašnju manifestaciju dece kosovopoljske opštine nije bilo. Ipak Mitrović obećava da nagrade najuspešnijima neće izostati i za ekipne i za pojedinačne pobednike. „Biće i medalja i fudbalskih lopti, tašni, sportski pribor i naravno diplome“, kazao je Mitrović. Iz Kuzmina, Batusa i ostalih izolovanih srpskih sredina Crveni krst obezbedio je autobuse za prevoz učenika do Ugljara.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018