Vesti

Pronađena bomba na njivi kod Dobrotina

Danas oko 11 sati na njivi Siniše Todorovića kod sela Dorotin opština Lipljan pronađena je eksplozivna naprava. Todorović je za KIM radio izjavio da je prilikom berbe kukuruza primetio eksplozivnu napravu nakon čega je obavestio KFOR i KPS policiju. „Jutros sam sa suprugom i troje maloletne dece otišao u berbu kukuruza i u njivi sam pronašao tromblonsku minu, nakon čega sam sklonio porodicu. U susednoj njivi pre dvadesetak desetak dana takođe je pronađena eksplozivna naprava“kaže Todorović. Todorović kaže da je sreća što je minu primetio na vreme a posebno zato što za berbu kukuruza ne koristi poljoprivredne mašine jer bi u tom slučaju, po njegovim rečima, sigurno došlo do eksplozije. Porodica Todorović je uplašena jer ovo nije prvi put da im se onemogućava da obrađuju svoja imanja. „Godine 2002 Albanci su me jurili iz svoje njive i tada sam za malo izbegao velike probleme i ko zna šta još“, kaže Todorović. I pored straha Todorović je odlučan da nastavi sa obrađivanjem svog imanja. Specijalna jedinica KFOR-a za deminarenje uklonila je eksplozivnu napravu. Portparol KPS-a Veton Eljšani potvrdio je KIM radiju da je u Dobrotinu pronađena bomba i da je istraga u toku.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018