Vesti

J. Riker - Ustav Srbije nema značaj za Kosovo

Šef UNMIK-a Joakim Riker obišao je danas srpska mesta u Kosovskom Pomoravlju Parteš i Ranilug, gde je još jednom ponovio da UNMIK neće podržati referendum o novom ustavu Srbije, ali neće se ni, kako je rekao, mešati u volju građana po ovom pitanju. “Referendum o novom Ustavu Srbije nema značaj za Kosovo” rekao je Riker, napominjući da je sadašnji status Kosova definisan Rezolucijom 1244 SB UN-a. Ipak, on je naglasio da će UNMIK i KFOR učiniti sve da 28. i 29. oktobra osiguraju bezbednost u pokrajini. Sa meštanima Raniluga i Parteša bilo je reči o implementaciji standarda na Kosovu, a šef UNMIK-a je obećao da će međunarodna zajednica uložiti maksimalne napore da rešenje statusa Kosova bude prihvatljivo za sve zajednice u pokrajini. Riker je pozvao Srbe da se uključe u politički i ekonomski život na Kosovu. “Bezbednost i ekonomski prosperitet su neki od ključnih faktora u određivanju budućnosti Kosova”, rekao je Joakim Riker.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018