Vesti

Popović apelovao da referndum na Kosovu protekne mirno

Potpredsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju i šef štaba za praćenje referenduma u Pokrajini Nenad Popović apelovao je danas na predstavnike međunarodne zajednice da obezbede mirno i bezbedno sprovođenje referenduma na Kosovu i Metohiji. Po završetku sastanka šefom OEBS-a u Prištini Vernerom Vnentom, Popović je izjavio da je dobio uveravanja i čvrste garancije da će biti 'ispunjeni svi bezbedonosni uslovi za vreme referenduma'. “Šef misije OEBS-a mi je rekao da je siguran da će referendum proteći mirno i da će svi oni koji žele da glasaju moći bezbedno da dođu i glasaju na svojim glasačkim mestima”. Na konfereniji koja je održana u Kosovoskoj Mitrovici danas je bilo reči i o Nacionalnom investicionom planu koji je Ekonomski tim danas predstavio ekspertima UNMIK-a u Prištini. „Znamo da je kosovska vlada protiv nacionalnog investicionog plana i protiv ulaganja koje Vlada Republike Srbije planira da uloži na Kosovu u infrastrukturu, škole, bolnice… “ Za nas je to vrlo čudno jer ne možemo da shvatimo da neko može da bude protiv ulaganja. Ja smatram da je to samo odraz neke nervoze kosovske vlade i da će ipak da prevlada razum”, kaže Popović. Nenad Popović je ponovio da će JAT uskoro poleteti sa prištinskog aerodroma, ali da se još uvek čeka odgovor UNMIK-a.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018