Vesti

Koštunica pozvao građane Sandžaka da izađu na referendum

Delegacija Vlade Srbije na čelu sa premijerom Vojislavom Koštunicom posetila je danas opštinu Novi Pazar. Glavna tema današnjeg sastanka sa gradonačelnikom Novog Pazara Sulejmanom Ugljaninom bio je predstojeći referendum koji je zakazan za 28 i 29 oktobar i donošenje novog Ustava Srbije. Premijer Koštunica je pozvao građane Pazara da izađu na referendum i glasaju za novi evropski Ustav. “Da bi Srbija mogla da se razvija u pravcu Evrope potreban joj je Ustav. Da bi odnosi svih koji u Srbiji žive bili takvi da svi, bez obzira na verske i nacionalne razlike doživljavaju Srbiju kao svoju kuću potreban im je novi Ustav. Izlazak na referendum i glasanje za novi ustav još jedna je potvrda da gradimo novu demokratsku budućnost i da je gradimo zajedno“, kazao je Koštunica. I gradonačelnik Novog Pazara Sulejman Ugljanin pozvao je građane da masovno izađu na predstojeći referendum, istakavši da će donošenjem novog ustava biti poboljšan životni standard građana. U delegaciji Vlade Srbije bili su i republički ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić, pravde Zoran Stojković i privrede Predrag Bubalo. Osim Novog Pazara visoki srpski zvaničniči posetiće kasno popodne i Tutin i Rašku.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018