Vesti

N. Popović najavljuje licencu za Jugopetrol u Zvečanu

Na kraju dvodnevne posete Pokrajini, potpredsednik Koordinacionog centra i šef Ekonomskog tima za Kosovo i Metohiju i jug Srbije Nenad Popović održao je konferenciju za štampu u Kosovskoj Mitrovici. Obilazeći opštine Zvečan, Zubin Potok i Kosovsku Mitrovicu, Popović je sa tamošnjim čelnicima razgovarao o ekonomskom potencijalu na severu Pokrajine. Popović je istakao zadovoljstvo radom Trepče, napominjući značaj ovog rudarsko-hemijskog kombinata ne samo u privrednom, već i u socijalnom smislu. On je obećao da će do kraja godine naći sredstva za razvoj tog preduzeća. “Trepča danas u ovim izuzetno teškim uslovima ipak posluje bez gubitaka. Moram da istaknem i izuzetan rad menadžmenta Trepče na čelu sa gospodinom Dinkićem. Uveren sam da ćemo sa njim i koordinatorom opštine Zvečan, uz pomoć ministarstava iz Vlade Srbije u narednom periodu naći sredstva da neke projekte realizujemo već početkom sledeće godine. ” Popović je na konferenciji za novinare ponovio zahtev da Nis Jugopetrol u Zvečanu treba da dobije licencu. “Tržište Kosova i Metohije je oko 700.000 naftnih derivata i oko 100.000 mazuta, što je oko milijardu dolara godišnje. Ja ne sumnjam da će dobijanjem licence Jugopetrol u roku od nekoliko meseci biti u mogućnosti da ostvari 20 - 30% tog tržišta bez ikakvog problema”. Poatpredsednik Koordinacionog centra i šef Ekonomskog tima za Kosovo i Metohiju Nenad Popović je od šefa UNMIK-a Joakima Rikera zatražio da se hitno zaustavi divlja gradnja u blizini Velike Hoče i Gazimestana koji će posle okončanja pregovora o zaštiti srpske kulturne baštine biti proglašene zaštićenim zonama.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018