Vesti

K. Mitrovica : Otvoren most za civilni saobraćaj

Most na Ibru koji razdvaja severni od južnog dela Kosovske Mitrovice jutros u 7 časova otvoren je za civilni saobraćaj. Prema procenama UNMIK-a, nakon napada koji dogodio pre mesec dana kada je na kafić „ Dolče Vita“ bačena ručna bomba, bezbednost u ovom regionu poboljšana. Regionalni potrparol UNMIK policije Lari Miler smatra da ponovno otvaranje mosta omogućava svim etničkim zajednicama slobodan prolaz preko Ibra. “Imamo stalno prisustvo KPS-a i međunarodnih snaga sa obe strane mosta. Postojaće manja ograničenja za ljude koje prelaze most sa obe strane. Grupama od po troje ljudi biće dozvoljeno da pređu istovremeno, dok se za automobile koji se kreću od juga prema severu uvodi ograničenje za prelaz samo jednog vozila. Prema Milerovim rečima, ova ograničenja osiguraće bezbednost ne samo ljudima koji prelaze most, nego i osobama koje se nalaze u njegovoj blizini. Lider Srpske liste za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović smatra da civili ipak trebaju biti oprezni prilikom prelaženja mosta iz jednog u drugi deo grada. “ Mislim da je preuranjeno otvaranje mitrovičkog mosta posle incidenta izazvanog ručnom bombom. To neće odmah izazvati veliku cirkulaciju preko istog mosta, ali je važno da su KPS, KFOR i UNMIK policija izvukli pouku. Svaka neopreznost i svaka opuštenost može skupo da košta ljude na severu. Građani su takođe izvukli pouku, pa će sada biti jako oprezni”, kaže Ivanović. Glavni ibarski most zatvoren je 26. avgusta nakon bombaškog napada na kafic „Dolče Vita“ u kome je povređeno 9 osoba. Pripadnici KPS policije uhapsili su jednu maloletnu osobu kojoj je određen pritvor od 30 dana.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017