Vesti

Napad na Srbe u Osojanu. Povređene četiri osobe

U Osojanu su danas oko14 sati povređene četiri osobe od kojih dve maloletne. Incident se dogodio kada su Srbi, koji su krenuli u seču drva, u svojoj šumi zatekli Albance kako seku njihova drva. Povređeni su smešteni u bolnicu španskog KFOR-a i nisu u kritičnom stanju. Najviše je povređen Tomislav Dabetić koji je zadobio povrede glave. Njih je grupa Albanaca, koja je sekla njihovu šumu, napala sekirama i oštrim predmetima, potvrdila je za KIM radio Nataša Ostojić iz Osojana. “Tomislav Dabetić, Cane Zakić i njegova dva maloletna sina su povređeni. Njih su napali Albanci sekirama i drugim hladnim predmetima. Pretučeni su i posečeni po telu i glavi”. Ovo je samo jedan u nizu napada na Srbe od kada su se vratili u Osojansku dolinu 2001. godine. Tokom protekle godine u Osojanu su Albanci pokušavali da ukradu stoku i poljoprivredne mašine, gde je takođe dolazilo do incidenata.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017