Vesti

Sanda Rašković Ivić u poseti Pećkom okrugu

Šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, Sanda Rašković-Ivić sa svojim saradnicima sinoć je posetila manastir Visoki Dečani gde je prisustvovala molebnom kanonu Sv. Kralja Stefana Dečanskog, a potom razgovarala sa igumanom manastira, vikarnim episkopom Lipljanskim Teodosijem o situaciji u kojoj srpske pravoslavne svetinje i verni narod žive na prostoru Metohije. Jutros je nakon liturgije u manastiru Visoki Dečani gospođa Rašković-Ivić sa saradnicima u pratnji vladike Teodosija krenula u obilazak srpskih enklava u okolini Peći. Planirana je poseta selima Belo Polje, Brestovik, Ljevoša, a potom i poseta manastiru Pećka Patrijaršija gde će delegaciju Koordinacionog centra primiti igumanija Fevronija sa svojim sestrinstvom. Vladika Teodosije izjavio je za KIM Info-službu da je poseta gospođe Rašković-Ivić od velikog značaja za srpski narod na ovim prostorima jer je to prilika da se predstavnici Koordinacionog centra neposrednije upoznaju sa situacijom na terenu, a ujedno i veliko ohrabrenje, posebno srpskim povratnicima, da o njima i njihovim potrebama država vodi brigu.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017