Vesti

Zbog napada na Pavloviće u Klini, uhapšena tri lica

Nešto posle 20 časova, sinoć je u Klini bačena ekplozivna naprava na stan Milorada Pavlovića. Pored Milorada u napadu su povređene i njegova supruga Rada, majka Jela i rođaka Danica Raičević. Svi povređeni smešteni su u pećkoj bolnici. Milorad Pavlović sinoć je bio u poseti porodici Vesić u Klini. O sinoćnjem događaju govori Miša Vesić koji je Milorada ispratio nadomak zgrade u kojoj je živeo. “On je bio sinoć kod mene, gledali smo televiziju i pili kafu, ispratio sam ga i vratio se kući. Odjednom je nešto puklo, supruga i ja smo odmah izašli i otišli do centra. Video sam kako su izneli baba Jelku, Miloradovu majku, pa njegovu sestru Radmilu i na kraju sam video Milorada sa ženom i čini mi se da je ona najviše povređena”, kazao je Miša. Nakon poslednjeg incidenta u Klini, Miša Vesić više ne veruje da će se Srbi vraćati u ovu varošicu. ”Ovo uliva strah kod ljudi. Eto šta se dešava, prvo nam poginu komsija Dragan Popović, pa demoliraše kuću u Štupelju, pa sad ovo. Ljudi jednostavno nemaju poverenja, nesmeju da dođu”, ističe Miša Vesić. Tokom dana KPS je dežurala ispred stana Pavlovića, a stanari zgrade u kojoj su živeli su evakuisani. Niko od komšija koji žive u neposrednoj blizini nije želeo da govori za medije, niti da kaže šta je sinoć čuo. Porodice Pavlović i Vesić su jedine srpske familije koje žive u ovom delu Kline i vratile su se nakon godinu dana čekanja u selu Biča, nedaleko od ove metohijske varošice.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017