Vesti

Vladika Teodosije posetio povređene u pećkoj bolnici

Vikarni episkop Lipljanski Teodosije danas je u pratnji italijanskog KFOR-a u pećkoj bolnici posetio četvoro Srba koji su povređeni u jučerašnjem bombaškom napadu na njihov stan u Klini. Milorad Pavlović je ispričao vladiki da su sinoć oko 19. 30 njih četvoro bili u svom stanu u Klini kada je kroz prozor ubačena eksplozivna naprava, navodi se u saopštenju KIM info službe. Milorad Pavlović je potvrdio vladiki Teodosiju da i pored ovog napada, on i njegova porodica ostaju rešeni da se ne sele iz Kline, jer je tamo njihov dom. Nakon posete povređenima, vladika Teodosije je razgovarao sa hirurzima koji su ga obavestili da su povređeni van životne opasnosti. Vladika je na izlasku iz bolnice novinarima kazao da se nada da će počinioci ovog kukavičkog napada na stare i nezaštićene osobe biti privedene licu pravde i da će se svim građanima, posebno srpskim povratnicima čija je bezbednost ugrožena, omogućiti miran i slobodan život. Prema njegovim rečima, Srpska Pravoslavna Crkva će nastaviti da pruža pomoć srpskim povratnicima u Metohiji i drugim delovima Pokrajine.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017