Vesti

Stiven Šuk osudio napad na Srbe u Klini

Zamenik šefa UNMIK-a Stiven Šuk danas je oštro osudio sinoćnji incident u Klini kada su u eksploziji u svojoj kući povređene četiri osobe srpske nacinalnosti, rečeno je danas u Prištini na pres konferenciji. Portparol UNMIK-a Džef Bili preneo je saopštenje Stivena Šuka u kome zamenik šefa UNMIK-a osuđuje napad na Srbe povratnike u Klini i zahteva od komesara UNMIK policije Stefana Kurtisa da se hitno sprovede energična istraga i počinioci privedu pravdi. Detalje incidenta preneo je portparol UNMIK policije Tomas Li: Prošle noći oko 19 i 40 desila se eksplozija u kući kosovskog Srbina u Klini. Četiri osobe, jedan muškarac 69 godina i tri osobe ženskog pola 36, 60 i 80 godina iste porodice zadobile su povrede koje nisu opasne po život. Svi povređeni su transportovani u Pećku bolnicu. Komesar Stefan Kurtis je izašao na mesto incidenta a istraga koju zajednički sprovode UNMIK i KPS policija je u toku, rekao je Li. Desetak minuta pre eksplozije policijska patrola prošla je pored kuće Milorada Pavlovića. Tomas Li međutim kaže da policija nema saznanja kako je došlo do eksplozije. Portparol UNMIK policije nije mogao ni da potvrdi informaciju da će u pokrajini doći do preraspodele snaga UNMIK policije. „Sve zajednice na Kosovu su u periodu iščekivanja šta će biti sa statusom. Nema sumnje da postoje grupe koje se poigravaju tim strahovima radi ostvarivanja sopstvenih ciljeva, ali uloga je na nama pojedinačno da očuvamo bezbedno Kosovo“, naglasio je Tomas Li. Predstavnici međunarodne zajednice nisu želeli da prokomentarišu da li eksplozija u Klini ima uzročne veze sa izjavom predsednika Skupštine Kosova Kolj Beriše, koji je rodom iz Kline gde uživa veliku podršku svojih sugrađana, da će u slučaju da Kosovo ne dobije nezavisnost doći do pobune stanovništva.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017