Vesti

SNV osuđuje napad u Klini

SNV KiM najoštrije osuđuje napad na Srbe povratnike u Klini i ranjavanje četiri člana porodice Pavlović. Ovaj, drugi po redu napad na Srbe povratnike u opštini Klina za samo sedam dana, predstavlja sinhronizovanu akciju i signal da Srbima nema mesta na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju Izvršnog odbora SNV. “SNV KiM veruje da napad koji se dogodio na porodicu Pavlović neposredno nakon izjave predsednika Skupštine Kosova Kolja Beriše „da bi moglo doći do pobune albanskog stanovništva ukoliko Kosovo ne dobije nezavisnost“ jasno govori da se teroristi i njihove akcije kontrolišu iz jednog centra i da odgovornost za ovaj kao i za mnoge druge napade treba potražiti u delu privremenih institucijama u pokrajini”. SNV KiM zahteva od međunarodne zajednice da odbaci nasilje i terorizam kao političko sredstvo u rešavanju problema na Kosovu i Metohiji konkretnom merom kaja bi podrazumevala prekid svakog vida saradnje sa Skupštinom Kosova i Metohije dok je na njenom čelu Kolj Beriša, što bi bila jasna poruka da je međunarodna zajednica odlučna da se problem Kosova i Metohije jedino može rešavati kompromisom i na miran i demokratski način, navodi se u saopštenju IO SNV-a.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017