Vesti

SNV kritikuje stav predsednika Skupštine Kosova

SNV KiM najoštrije osuđuje izjavu Predsednika Skupštine Kosova i Metohije Kolj Beriše da će u slučaju odlaganja odluke o nezavisnosti Kosova doći do pobune stanovništva. Takva izjava, ne samo da unosi strah kod preostalih Srba u pokrajini, već otvoreno govori koliko je albanskoj strani stalo do mira u regionu i mirnog rešavanja problema Kosova i Metohije. Ovakva izjava gospodina Beriše u trenutku kada se vode pregovori o budućem statusu Kosova i Metohije, ne predstavlja samo otvoreno zveckanje oružjem već i zahtev za podršku u pojedinim krugovima međunarodne zajednice za nasilno ostvarivanje cilja nezavisnog Kosova. SNV KiM podseća javnost da je srpski narod u pokrajini svestan svih posledica ovakve izjave i da je i pored toga odlučan da ostane na Kosovu i Metohiji, a od međunarodne zajednice i KFOR-a traži da preduzme sve mere u punoj zaštiti srpskog stanovništva od mogućih napada i pritiska koji mogu uslediti nakon ove pretnje predsednika Skupštine Kosova gospodina Kolj Beriše.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017