Vesti

Goraždevac: Podrška timu Srbije za pregovore o KiM

Miting podrške pregovaračkom timu Srbije za Kosovo i Metohiju održan je danas i u Goraždevcu. „Okupili smo se ovde da izrazimo jasnu i nedvosmislenu podršku Srbiji u procesu rešavanja statusa Kosova i Metohije i da damo podršku njihovom stavu da dogovor mora da proistekne iz Rezolucije 1244 SB UN“, rekao je na prostestnom skupu koordinator za opštinu Peć Radojko Dunjić. On je naglasio da građani Goraždevca s pravom sumnjaju da bi svako drugo rešenje bilo protiv srpskih interesa. Ovim protestnim skupom jasno stavljamo do znanja da pregovarački tim Srbije zastupa interese Srba sa Kosova, rekao je Dunjić. Skupu je prisustvovalo oko dve stotine meštana Goradždevca među kojima su bili direktori škola i zdravstvenih ustanova.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017