Vesti

Mitinzi podrške srpskom pregovaračkom timu

Sa simboličnim početkom u 12 sati i 44 minuta danas su u Gračanici, Plemetini, Štrpcu i u srpskim sredinama u opštini Lipljan i Kosovskom Pomoravlju održani mitinzi podrške srpskom pregovaračkom timu. Okupljeni su poručili srpskim pregovaračima da istraju u zahtevima da Kosovo i Metohija, nakon pregovora o budućem statusu, ostane deo Srbije. „Današnji skupovi širom Kosova su inicijativa građana, tu smo da damo podršku našem timu koji se na najbolji mogući način zalaže za interese srpskog naroda na Kosovu. Ako budemo čvrsti u opstanku na, onda se možemo nadati perspektivnoj budućnosti. Svesni smo kompletne situacije i nadamo se da će rešenje statusa biti prihvatljivo za nas“, istakli su građani. Predstavnici omladine poručili su da je cilj njihovog okupljanja stavljanje do znanja odraslima da i mladi na Kosovu i Metohiji žele državu u kojoj će imati svetlu budućnost. Više stotina Srba iz opština Obilić i Vučitrn prošetalo je od Plemetine do termoelektrane Kosovo B ispred koje su, uz podršku pregovarackom timu Srbije, još jednom istakli presudnu važnost decentralizacije za njihov dalji život i opstanak. Današnji skupovi u srpskim sredinama, koje su obezbeđivali pripadnici Kosovske policijske službe protekli su bez incidenata.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017