Vesti

R. D. Karlo: Status Kosova do kraja godine

Predsednici opština Zvečan i Zubin Potok Slaviša Ristić i Dragiša Milović razgovarali su danas sa zamenikom američkog državnog sekretara Rozmari Di Karlo i izaslanikom Evropske unije za Kosovo Štefanom Leneom. Ristić i Milović su izrazili zabrinutost zbog slabog napretka u pregovorima Prištine i Beograda i najave da bi status Kosova trebalo da bude definisan do kraja ove godine. Ristić je nakon sastanka u Zvečanu izjavio da su Di Karlo i Lene još jednom ponovili da je procena Kontakt grupe i medjunarodne zajednice da se status Kosova mora definisati do kraja godine. “Mi smo izrazili svoje neslaganje takvim stavom, jer ne vidimo razlog zašto bi se žurilo da za dva - tri meseca bude doneta tako važna odluka, ako u proteklih sedam godina prisustva medjunarodne zajednice u pokrajini nisu rešena pitanja koja se tiču ispunjenosti standarda', rekao je Ristić. On je ocenio da su najveće šanse da se napravi greška ukoliko se neki problem rešava na brzinu, naglasivši da predsednici srpskih opština na Kosovu podržavaju politiku zvaničnog Beograda prema pokrajini i da ni sa kim neće prihvatiti saradnju koja ide u pravcu stvaranja nezavisnog Kosova. Milović istako je da Srbi na Kosovu i Metohiji žele kompromisno rešenje za pokrajinu, bez nametanja sa strane i uz uvažavanje svih nacionalnih zajednica koje žive na Kosovu.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017