Vesti

N. POPOVI?: U oktobru izgradnja žičare na kosovskoj strani Kopaonika

Šef Ekonomskog tima Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Nenad Popović danas je obišao selo Belo Brdo u opštini Leposavić i najavio da će u oktobru početi izgradnja žičare na kosovskoj strani Kopaonika. „Izgradnjom samo četiri kilometra žičare i 2, 5 kilometra puta povezaćemo najlepšu, najsunčaniju, južnu padinu Kopaonika, sa ostatkom ski centra Nacionalnog parka Kopaonik i na taj način pokrenuti privredni razvoj opštine Leposavić, od čega bi koristi imali svi građani Kosova i Metohije“, kazao je Popović tokom posete Belom Brdu. Popović je istakao da planovi o izgradnji žičare i ski staza na južnim padinama Kopaonika postoje tridesetak godina, ali će njihova realizacija uz pomoć Ekonomskog tima, Koordinacionog centra i opštine Leposavić poceti ove godine. Ako je verovati proceni stručnjaka Ekonomskog tima, finalizaciju projekta izgradnje žičare u Belom Brdu treba očekivati već u zimskoj sezoni 2007-2008 godine.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017